Tunneälyvalmennus

Mitä on tunneälyvalmennus?

Tunneälyvalmennuksen avulla voit kehittää omaa tunneälyäsi omien tavoitteidesi mukaisesti.

Valmennus alkaa tilanteen ja tavoitteiden kartoituksella. Valmennuksen sisältö päätetään yhdessä tunneälyvalmentajan kanssa, jotta valmennettavan on helpompi sitoutua itselle hyvältä tuntuvaan ohjelmaan.

Omiin tunteisiin tutustuminen valmennuksen lähtökohtana

Valmennuksessa aloitetaan aina omiin tunteisiin tutustumisella. Valmentajan avulla alat tunnistaa omia tunteitasi, ymmärtämään, mistä tunteesi tulevat, miten käsitellä niitä ja miten hallita tunteita.

Omien tunteiden ymmärtäminen on tärkeää tunneälyn kehittämisen kannalta ja se toimii lähtökohtana muiden tunteiden ymmärtämiselle.
 

Tunneälyvalmennuksen hyödyt

Tunneälyvalmennuksen käyttyäsi ymmärrät omia ja muiden tunteita paremmin. Teet  parempia päätöksiä elämässäsi, ja rakennat mielen hyvinvointia joka päivä.

Valmennuksen jälkeen ymmärrät myös toisten tunteita paremmin sekä tunteiden välistä dynamiikkaa. Osaat kohdata ihmisiä paremmin, ymmärrät heidän motiivejaan ja pystyt vaikuttamaan muihin tehokkaammin.

Hyvä tietää tunneälyvalmennuksesta

Tunneälyvalmennus voidaan järjestää etätapaamisina tai lähitapaamisina. Etätapaamisia varten tarvitsen zoom-yhteden sekä rauhallisen tilan ja halutessasi kuulokkeet. Suunnitelma tapaamisista tehdään alkukartoituksen jälkeen. Jos haluat lopettaa valmennuksen suunnitelmasta poiketen, voit tehdä sen soittamalla tai lähettämällä sähköpostin.

Tunneälyvalmennus ei ole terapiaa, mutta sitä voidaan käyttää terapian tukena. Tunneälyvalmentaja ei hoida psyykkisiä sairauksia eikä vaikeita traumoja, vaan ohjaa sinut tarvittaessa mielenterveyspalvelujen piiriin. Tunneälyvalmennuksessa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia, ellei toisin sovita.

 

Jatkovalmennukset

Tunneälyvalmennuksen lisäksi voit valita seuraavia omia tavoitteitasi tukevia valmennuksia:

Yksittäisen tunteen hallinnan valmennus

Voit valita yksittäisen tunteen hallinnan valmennuksen, jos sinulla on jokin tunne, joka hallitsee elämääsi. Tällaisia tunteita ovat mm. viha, suru tai häpeä. Tähän valmennukseen voit tarvittaessa osallistua ilman tunneälyvalmennusta.

Mielen hyvinvoinnin rakentamisen valmennus

Mielen hyvinvoinnin valmennuksessa kartoitamme mielen hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä. Opit uusia, mielen hyvinvointia tukevia ajattelumalleja, jotka auttavat sinua elämään onnellisempaa elämää. Käymme myös läpi sitä, miten tunteesi vaikuttavat mielen hyvinvointiisi.

Tunnejohtamisen valmennus johtajille ja esihenkilöille

Tunnejohtamisen valmennuksessa löydät uusia keinoja vaikuttaa työpaikan tunneilmastoon. Kehityt tunteisiin vaikuttajana sekä tunneilmaston luojana. Toisin sanoen, opit luomaan tehokkaasti tunneilmastoa, joka tukee organisaatiosi menestystä.